Scottish Life House

Client: Jomast

Location: Newcastle upon-Tyne, Tyne and Wear

A courtyard space previously dominated by vehicular movement will be given a new lease of life. OOBE are currently working alongside +3 Architecture and Jomast to gain planning permission for change of use of a former office block into a Hotel and student apartments, which includes the design of a high quality courtyard space.

Scottish Life House
Scottish Life House Sketch

Contemporary facelift to an existing urban courtyard

By pushing the boundaries of the brief beyond simply delivering a scheme with the required functionality, we have created a fantastic space which responds to the day and night life of its users. External dining areas extend out from existing and proposed bars onto terraces.

A shared surface emphasises pedestrian priority whilst maintaining vehicular access to the remaining car parks and providing drop-off to the new hotel. Whether passing through the space or dwelling within it, the courtyard will provide a contemporary feel, achieved through the choice of materials and geometric planting which, when viewed from the upper floors of the hotel or apartments will appear as a modernist style painting.


Some of our recent projects